Подсъдим от Трън се призна за виновен за каналджийство

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Трън и защитата на подсъдимия Ц.Д. за извършено от него престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1, т. 3, т. 4, т. 5, вр. ал. 1, пр. 2 от НК.

Той се е признал за виновен за това, че около 21 ч. на 19.07.2018 г., на горски път, водещ от с. Горочевци към гористо сечище без изход, незаконно подпомагал седем чужди граждани да преминат през територията на страната. Деянието било извършено при условията на пряк умисъл, с цел да набави за себе си имотна облага – сума в размер на триста евро.

Използваното от него моторно превозно средство – лек автомобил джип, модел „Гранд Чероки”, не било специално конструирано и оборудвано за превоз на пътници. В хода на разследването е било установено, че чужденците – граждани на Ирак, са се намирали на територията на България в нарушение на условията за престой и пребиваване. Сред тях имало и деца, ненавършили шестнадесетгодишна възраст. Превозът се осъществявал от подсъдимия по начин, опасен за живота на лицата.

Наложеното на Ц.Д. наказание е шест месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Превозното средство, послужило за извършване на престъпното деяние, е отнето в полза на държавата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *