ПОД НАТИСК НА ЧЛЕН-КООПЕРАТОРИТЕ! Председателят на РПК – Рила В. Атанасов подаде оставка след обвинения за финансов колапс

Под натиска на член-кооператорите председателят на РПК – Рила Васил Атанасов подаде оставка. На 25 март В. Атанасов е депозирал оставката си пред управителният съвет на кооперацията. В молбата си той написал, че с него оставка трябва да подаде и целият управителен съвет, като от тях няма да се търси отговорност за евентуални пропуски в управлението на кооперацията.

В петък на отчетно-изборно събрание член-кооператорите ще решат дали да приемат оставката на В. Атанасов и дали да освободят досегашното ръководство от отговорност.

Както „Струма“ писа, на събрание на кооперацията, проведено на 11 януари тази година, член-кооператори скочиха срещу управителя В. Атанасов, като го обвиниха, че кооперацията вместо да се съвземе финансово, изпада в колапс. От януари до март е извършвана финансова проверка от Централен кооперативен съюз, тъй като В. Атанасов е теглил 30 000 лв. кредит от ЦКС.

Очакванията са на отчетно изборното събрание в петък да се изнесат данни за нарушения и да се посочат виновните за финансовия колапс на кооперацията.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *