HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пожарът в лондонския небостъргач тръгнал от хладилник

Пожарът в лондонския жилищен блок Гренфел, в който миналата седмица загинаха 79 души, е започнал от фризер и не е бил предизвикан умишлено, предадоха световните агенции, като се позоваха на британската полиция. Полицейският детектив Фиона Маккормак каза, че става въпрос за хладилник с фризер модел Hotpoint FF175BP, предаде Ройтерс. Тя поясни, че производителят на уреда извършва допълнителни тестове върху продукта. Моделът не е бил предмет на процедура по изтегляне от пазара заради някакъв дефект, допълни полицейската служителка. Полицията съобщи още, че както изолацията, така и плочите, използвани като облицовка на блока, които са били събрани след пожара и за били подложени на проверки за безопасност, не са издържали тези тестове.

Полицейската представителка каза, че при тестовете се е оказало, че и изолацията и плочите са възпламеняеми, като изолационният материал е бил по-възпламеняем от плочите, предаде ДПА.

Предстои полицията да установи дали използването на двата материала при строителството на сградата е незаконно.

Маккормак каза, че полицията е конфискувала документация в хода на разследването на пожара.

Полицията обмисля дали във връзка с трагичния инцидент да бъдат повдигнати обвинения за непредумишлено убийство, допълват агенциите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *