Пожар горя в дома за възрастни хора

Дрехи са горели в стая на слабовиждащ човек в дома за възрастни хора в столичния квартал „Горна баня“ тази сутрин. Информацията потвърди директорът на дирекция ”Социални услуги за деца и възрастни“ в Столична община Минка Йовчева, предава БГНЕС.

Тя каза, че хората са били изведени от дома и увери, че няма пострадали при пожара. За по-голяма сигурност и спокойствие на близките, мъжът, в чиято стая е възникнал пожарът, е закаран за преглед в болнично заведение. Той е без изгаряния и опасност за живота. Останалите хората в дома също са били прегледани от медик, за да са спокойни за своето здраве. Йовчева каза, че шестимата възрастни са преместени в други стаи, тъй като крилото е наводнено след намесата на пожарникарите и е негодно за живеене. Тя обяви още, че тази година е планиран и основен ремонт на крилото в дома.

От полицията казаха, че сигналът за инцидента е подаден малко след 9 часа. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени четири пожарни автомобила, автомеханична стълба и медицинския екип на СДПБЗН. Пристигналите на ул. „Обзор“ огнеборци установили, че пожарът е в стая на втория етаж, вследствие на което сградата е била силно задимена. Предприети са действия за извеждане на обитателите на дома, повечето от които трудноподвижни, както и персоналът на социалното заведение.

По данни на МВР огънят е бил потушен около 10 часа, а в сградата е извършено отдимяване. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *