Пожар изпепели новозакупения апартамент на младо семейство в Банско, съседите евакуирани през терасите на комплекса

Два пожара гасиха огнеборците от Банско и Разлог този уикенд. Първият лумнал минути след полунощ в петък срещу събота в апартаментен комплекс  „Хайленд Лодж” (HIGHLAND LODGE) в местността Шипоко  в Банско. Огънят тръгнал от сауната и засегнал намиращия се близо до нея апартамент, собственост на млада двойка, която скоро го закупила. Пламъците са унищожили голяма част от имуществото им. Щетите са значителни – изгорели са част от мебелите, изпочупени са стъклата, паднала е част от  мазилката, силно са опушени и  стените. Снимки на щетите от огнения ад разпространи Келд Хансен – съсед на младата двойка във Фейсбук групата „The Bansko Notice Board“. В  поста си мъжът изказва искрени благодарности към огнеборците в Банско, които реагирали много адекватно и професионално.

Всички, които са били в сградата, са евакуирани, а някои от тях и през терасите.  Повече от три часа хората стояли на безопасно разстояние от пожара. Хансен описва мъката на младото семейство, което плачело навън. Към момента на избухване на пожара те са били с приятели на терасата на четвъртия етаж на сградата. Оттам усетили дима и се обадили в пожарната.  По официална информация от ОД на МВР – Благоевград щетите са бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество, опушени стени, мебели.

Вторият пожар лумнал около 20:33 часа в неделя в къща в Белица, собственост на Верка Л. По информация на „Струма” жената е психически нестабилна и сама запалила огън вътре в дома си и предизвикала пожара. За щастие съседи забелязали пламъците навреме и подали сигнал. На място се отзовали най- напред огнеборци от доброволното формирование в Белица, а след това пристигнали и огнеборците от РСПБЗН – Разлог, които потушили огъня. Съседи също се стекли да гасят огъня до пристигане на огнеборците. Жената е изведена невредима и не е пострадала. Тя живее заедно със сина си, които в това време е бил на работа. Щетите също са значителни – изгоряло е цялото домашно имущество в стаята, където е лумнал пожарът – бяла, черна и компютърна техника, опушени са и стените.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *