Поклонник почина по време на поход по маршрута на мощите на Св. Иван Рилски

77-годишен бургазлия е намерен мъртъв в Радомирско. Коста Х. е бил  част от групата поклонници, които вървят по маршрут, близък до маршрута с връщане преди 550 години мощите на Св. Иван Рилски към светата обител. Групата е преминавала от Пернишкото село Кладница през Боснек  и Горна Диканя за Дрен, където са нощували. Коста често се движел самостоятелно, обикновено бил последен в колоната,  спирал  за почивка без групата. Поклонниците били придружавани от планински спасители, обучени да оказват медицинска помощ и куче търсач.

Вечерта в събота групата е настанена за нощуване в Центъра за занаяти, а монасите от Рилския манастир останали на палатка в черквата на селото. Сутринта в неделя около 9 часа жена от поклонниците, която поддържала телефонна връзка с Коста го потърсила, но той не отговарял. Тогава е подаден сигнал в полицията и е уведомен кмета на Дрен Пламен Рударски. Част от поклонниците и полицейски екип тръгнали в посока Дупница, какъвто е бил маршрута за деня, а Рударски се върнал по пътя от Дрен към Горна Диканя. На около километър от спирката между двете села е открил тялото на Коста в страни от пътя на тревата.Веднага са пристигнали и криминалисти, а тялото е закарано за аутопсия в Съдебна медицина в Перник.

Според осведомени починалия поклонник не се е подчинявал на разпорежданията на ръководителя на групата и многократно е предупреждаван да се върне. Започнато е досъдебно производство и работата продължават криминалисти от РУ в Радомир.

                   КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *