Покосеният от волтова дъга петрички бизнесмен С. Мантарлиев се възстанови напълно и демонстрира двоен хъс за работа: започва хипермаркет, хотел с 30 стаи и мегаресторант с 500 места

Собственикът на една от най-мощните фирми в Петрич “МАНТАР-А” ЕООД – Симеон Мантарлиев, който пострада миналия ноември жестоко от токов удар на волтова дъга и изкара няколко месеца на командно дишане в “Пирогов”, успя да се възстанови и вече си е у дома. Само преди 2 дни Мантарлиев бил
забелязан без всякакви видими поражения на разходка в Петрич, но като цяло е в дома си в с. Марикостиново и гледа да не се мярка много сред хората, още повече че заради коронавируса на този домашен режим са подложени всички българи, чиито професии позволяват да работят от къщите си.
Останал без преки ангажименти по многобройните текущи строежи на фирмата, крупният търговец на стъкла, собственик на цех за имитиращи млечни продукти, на хотели, на десетки декари халета, които дава под наем и др., стартира нов проект. Само преди седмица той входира в РИОСВ – Благоевград поредното си инвестиционно намерение – за изграждане на хипермаркет, хотел с ресторант и жилищна сграда в гр. Петрич. Те ще бъдат издигнати на фирмен имот от 17 697 кв.м, разположен между улиците “Свобода” и “Европа”, в съседство с Професионалната гимназия по механоелектротехника “Юрий Гагарин”. Теренът ще бъде разделен за 3 парцела. Най-големият – от 12 697 кв.м, ще е за хипермаркета и паркинг за 70 коли пред него. Върху 4 дка ще бъде хотелът с 30 стаи и най-големият ресторант в общината, чийто капацитет е предвиден за 500 места, а на последния 1 дка ще бъде издигната 3-етажна жилищна сграда.
Само преди няколко седмици от името на фирмата бе обявено намерение за оборудване за нуждите на магазина към склада му за стъкло в с. Марикостиново, където са основните инвестиции на Мантарлиев. По това инвестиционно предложение е планирано закупуване на камион с кран и открита платформа, мостов кран, електрокар и газокар, Led осветителни тела, цялостно оборудване на офис и др.
Не по-малко мащабни от планираното строителство на хипермаркет и хотел в Петрич бяха и миналогодишните проекти на бизнесмена, включващи вилно селище и къмпинг до двата хотела и открития басейн на семейството, 6 къщи за гости и нов хотел.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *