HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Покъртителната история на българина, лежал 7 години в затвор за измислено убийство

В неделя вечер от Гърция се прибра Иво Богданов – българинът, който лежа 7 години в гръцки затвор за убийство на полски гражданин, което не е извършил. Миналата година стана ясно, че полякът е умрял от естествена смърт.

Жив съм, чувствам се българин. Заминах преди 11 години в Гърция, за да живея по-добър живот. След това се случи този инцидент, сподели пред Нова телевизия Иво Богданов, който бе осъден на доживотен затвор в Гърция за измисленото убийство.

“Запознах се с този поляк, работили сме заедно, излизали сме. В един момент ме обвиниха, че аз съм го убил. Дойдоха при мен в 12 през нощта. Обвиниха ме и ме осъдиха на 1,5 години затвор, докато започне делото”, уточни Иво Богданов.

“Осъдиха ме без доказателство. Взеха един нож от квартирата и го описаха като оръжие на убийството. След това вкараха и брат ми в затвора, тъй като решиха, че той ми е помогнал”, коментира българинът.

“Осъдиха мен, брат ми и още един поляк на доживотен затвор. На втора инстанция беше потвърдена моята присъда. След това се установи, че този човек е бил жив и 5 години по-късно е умрял от естествена смърт”, разказа българинът.

“Мои приятели са го виждали този поляк, докато е бил жив. Дори на няколко пъти са го гонили, но не са успели да го хванат. Дори работодателят му заяви пред съда, че два дни, след като аз уж съм го убил, той си е взел заплатата”, обясни българинът.

“Полякът е знаел, че ние лежим без вина в затвора. До ден днешен се чудя защо не отиде в полицията да си признае. Според мен се е страхувал да не влезе в затвора. Бил е издирван и в Полша. Имал е интерес да бъде смятан за мъртъв”, коментира Иво Богданов.

“Никой не ми помогна в Гърция. Сега имам забрана да влизам в страната. Забраната е за следващите три години, а аз догодина имам дело, което трябва да ме оневини напълно. Ще си търся правата”, заключи той.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *