Топ теми

Поливайте цветята си с кубчета лед

Виждаме как нашите растения увисват и предполагаме, че трябва да са жадни, поливаме ги, след това плачем, докато те продължават да умират, без да знаем, че докато показваме любовта си, като наливаме вода в саксията им, всъщност ги удавяме до смърт.

Това е капан, в който хората толкова често попадат. Но има всякакви скъпи продукти и странни хакове (тампони в почвата , например) за решаване на проблема с преливането.

Може ли тайната да се крие в кубчета лед?

Да, много любители на растенията са изхвърлили лейките в полза на кубчетата лед, избирайки да напояват растенията си, като просто поставят кубчета лед върху горната част на почвата на растението.

Това не е нов метод за поливане на стайните растения, пише Actualno.

Идеята е проста: използването на кубчета лед означава, че водата се абсорбира с една идея по-бавно, което позволява на растението постепенно да попие течността, докато кубчето се стопи.

Това има смисъл на теория, но дали трикът с кубчета лед всъщност е мъдра идея? Или това ще е поредният начин да изпратим нашите листни приятели в ранен, подгизнал гроб?

Експертът по градинарство и грижа за растенията Гена Лорейн от Fantastic Services казва, че методът може да бъде „доста полезен“.

Основната полза от поливането на вашите растения с кубчета лед е, че намалявате възможността да ги преполеете. Този метод с кубчета лед ще помогне да се предотврати всяко безразборно преливане на вода, а също така помага на корените, като им дава достатъчно време да абсорбират влагата. Кубчетата лед също са идеалният метод за поливане на труднодостъпни растения като висящите.

Експертите отбелязват, че този метод трябва да се използва само за растения в големи саксии, така че кубчетата лед да не докосват директно растенията, а само почвата.

Просто поставете два до три кола в почвата, за да направите дълги дупки, достигащи до средата на саксията. След това поставете голямо кубче лед върху всяка дупка и това е достатъчно, за да поддържате повечето растения през седмицата.

Растенията мразят огромните температурни колебания, особено в корените си. Студът от кубче лед може да убие вашите растения, ако влезе в пряк контакт с тях.

Отново имате важната бележка за това да не позволявате на вашите кубчета лед да влизат в директен контакт с вашето растение – така че ако все пак сърцето ви кара да опитате тази техника, поне се уверете, че кубчетата лед не са позиционирани точно до растението и има място за разтопяване в саксията.

Въпреки че много хора твърдят, че методът с кубчетата лед работи за техните растения, някои специалисти смятат, че „коренният удар“ може да се случи под повърхността на почвата и че предполагаемите ползи от трика просто не си струват риска.

Някои издръжливи растения може да са достатъчно жилави, за да се възползват от този метод на поливане, но по-деликатните няма да оцелеят със сигурност.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *