Политици в Сандански в надпревара кой ще допринесе повече за доставка на нова линейка за Спешната помощ

Депутати, политически лидери и местни парламентаристи се надпреварват на кого ще бъде приписана заслугата за доставка на нова линейка на Спешната помощ в Сандански.

Чрез интернет платформата депутатът от Партия на промяната адвокат Димитрина Хаджиева пише, че ще съдейства час по-скоро новата линейка да бъде доставена за спешните медици. В кантората й в Сандански имаше съобщение, че ще има приемен ден в понеделник всяка седмица. Но изненадващо от вчера съобщението за приемния ден бе свалено от витрината на сградата.

На страницата на ПП ГЕРБ – Сандански пък общинският председател и съветник в ОбС Стоян Стоев също пише, че дейно участва чрез председателя на комисията по здравеопазване в парламента проф. Костадин Ангелов линейката да бъде предоставена на Спешната помощ в община Сандански.

Както „Струма“ писа кметът Ат. Стоянов пък, от своя страна, заявил, че е получил уверение от зам. министъра на здравеопазването, че ще има линейка. Санданчани са на мнение, че трябва да бъде купена нова линейка, но не с парите на общината, а от държавата.

Ангел Георгиев, собственик на магазин каза: „Нека да има нова линейка, но не ми се вярва, че с нея Спешната помощ ще стане по-добра. Линейката не прави медицинската помощ. Липсата на кадри е причината да нямаме здравеопазване”.

Съседът му по търговски обект Лазар Емилов също изрази позицията си, че трябва да се купи нова линейка. „Преди месец звъним на 112, близо 5 минути ме разпитват къде е адресът, аз кой съм и какъв съм на пострадалия. Казах им, че имам съмнение, че човекът е получил инсулт. А за инсултите първите 15 минути до час са най-важни, за да не остане инвалид за цял живот човекът. Притеснението ми за инсулт се потвърди. Човекът бе настанен в неврологията, за това, че бе приет по спешност, бе спасен и вече може да се движи”. Педагожката Наталия Иванова, която вече е пенсионер, обаче е на друго мнение за здравеопазването.

„Лекари, медицински сестри и санитари все са недоволни, едни за заплати, други за консумативи, трети за това, че са лишени от допълнително материално стимулиране. Не съм против да има нова линейка, но крайно време е да се промени отношението на лекарите и медицинския персонал към пациентите. Крайно неуважително е. Не включвам в това число всички лекари и медицински сестри, сред тях има и благородни и добри лекари, но те са доста малко”, заключи Наталия.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *