ПОЛИТИЧЕСКАТА ИНТРИГА! Рапър, търговец на зеленчуци в Симитли, влиза в битката за депутати

Рапър в Симитли ще се конкурира за гласовете на съгражданите си със сигурния кандидат-депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов. Става въпрос за Герински Про Марио, чийто баща Васил Герински в момента е общински съветник от партия ГЕРБ. Новината, че от Симитли за следващия парламент тръгват не 1, а 2-ма кандидат-депутати, съобщи заместник-председателят на партия БДС-радикали в Благоевградска област Славчо Захов.

Марио Герински ще бъде в листата на „Патриотична коалиция – „Воля” и НФСБ“, към която за предстоящия вот се присъедини и партията на Евгени Бакърджиев  БДС-радикали. Все още не се знае кое място ще получи, но заради преференциалния вот това вече няма особено значение.

Рапърът е възпитаник на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Симитли и помага на татко си в търговията със зеленчуци – имат магазинче в центъра на градчето.  Наскоро той стана татко и след този паметен момент успя да запише само едно парче, в което се оплаква: „Откакто станах татко, все по-често пея рядко“. В същата песен Про Марио твърди, че президентът му е фен, макар че предвид коалиционните му партньори Валери Симеонов и Веселин Марешки, тук най-вероятно иде реч за творческа измислица.

Предстоящият двубой Апостолов-Герински е втори дубъл на местните избори от 2019 г. в джуниър вариант. Преди 3 г. за малко татковците на двамата кандидат-депутати не се изправиха един срещу друг в битката за кметското кресло на Симитли. Буквално в последния възможен ден за регистрация кандидат-кметът на БДС-радикали Васил Герински обаче се отказа да влезе в битката с Апостол Апостолов, но бе включен в листата на ГЕРБ, и с преференции успя да стане общински съветник.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *