HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Политическите сили разкриха частично картите си! Кой с кого и как тръгва във властта?

Първите коментари на партиите след изборните резултати дава непълна информация за намеренията на политическите сили, които успяха или не успяха в надпреварата за парламента.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ се очаква да обсъди изборните резултати днес. Лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че до окончателното им обявяване ще се въздържат от коментар с кого биха се коалирали.

ГЕРБ е длъжен да направи правителство, след волята на народа и след като сами предизвикахме тези избори. Да направим правителството, отчитайки всички грешки и неразумни компромиси, които сме правили, посочи Борисов.

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че коалиция с ГЕРБ не е възможна.

Програмите ни са сериозно различни. Ние сме алтернатива на ГЕРБ, така че, ако бъдем поканени, голяма коалиция между нас не е възможна. Ако те не успеят да съставят кабинет, и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България, каза Нинова снощи.

Валери Симеонов от “Обединените патриоти” посочи пред БНР, че са готови за преговори за евентуална коалиция с всички партии, без протурските.

Иначе сме готови да преговаряме с всяка българска партия, защото съвремието налага обединение. Едни преговори, обикновено, в цивилизованите държави, отнемат месеци, посочи той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова за стабилност в страната и коментира резултата от вота така: Надяваме се ГЕРБ да са си взели поука от двата им недовършени мандата. Ние сме задали формулата, а тя е ценностно мнозинство на база сходства на програмите.

От “Воля” на Веселин Марешки обявиха, че ще бъдат в опозиция, но подчертаха, че бъдеща коалиция би дала шанс за изпълнение на програмата им. Председателят на движението – Веселин Марешки посочи: “Толкова много българи са ни повярвали и са ни подкрепили, ние няма да ги предадем, продължаваме напред и ще работим единствено и само в интерес на българския народ”. Тази сутрин той обяви, че първо ще преговаря с Обединените патриоти, а след това с ГЕРБ.

Петър Москов от Реформаторския блок заяви, че ако десницата е била обединена, то тя е можела да стане третата политическа сила. Единственото, което се получи, е слушателите ви да чакат последните новини дали всъщност въобще десницата ще бъде представена, т.е. резултатът на Блока беше намален без възможност някоя друга политическа партия да се доближи до влизане в парламента, посочи той пред БНР.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *