Полицаи откриха още 7 пастири, работили във фермата с бруцелоза на Бошикьов в Бобошево

Полицаи от Рила и Бобошево са открили още 7 от пастирите, работили във фермата на Явор Бошикьов, в която беше открита болестта бруцелоза. От РЗИ – Кюстендил съобщиха, че издирването е продължило около месец след като стана известно, че в стадото има болни животни. Един от пастирите е открит в Радомир, където отишъл да живее при бившата си съпруга, след като се разрази скандалът с болните овце. Полицията издирва още хора, които са работили във фермата.

Текучеството е било голямо. Непрекъснато са си отивали едни пастири, на тяхно място идвали други. На откритите пастири е взета кръв за изследване, но резултатите все още не са готови. До момента е установен само един заразен с бруцелоза и по ирония на съдбата това е ветеринарят, който е обслужвал стадото на Явор Бошикьов във фермата му в Бобошево.

Както “Струма” писа, болестта бруцелоза беше открита в стадото на Явор Бошикьов преди повече от месец. 19 овце бяха евтанизирани, тъй като при проверката от Агенцията по храните беше установено, че на овцете са сложени фалшиви ушни марки за шилета, които носят информация за други животни. Разпространението на болестта беше спряно.

НАТАЛИЯ  ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *