Полицаят Мирослав Писов, осъден за смъртта на Чората: Това е политическо решение на групата на Лозан Панов

Потвърждава се политическото отношение в случая и това е ясно за всички. Това заяви в ефира на Нова тв Мирослав Писов, един от петимата благоевградски полицаи, осъдени за смъртта на Чората.

 14 г. след акция „Респект” и 1 г. след прекратяване на делото по давност, петимата благоевградски полицаи, участвали в задържането на Чората, влизат в затвора за 7 г.

“Бяхме на работа, всички знаят къде работим, едното момче работи в банка, аз в железниците, друго в компапния, Иво Иванов е в полицията, където работи от 20 години, Янко работи в Германия от 7 г. с постоянен адрес и законно.

В един момент ми звънят от адреса, на който съм живял преди много години и хората, които живеят там, си изкарали акъла”, разказва бившият полицай.

На въпрос защо са си изкарали акъла хората там, Писов отговаря: “Понеже отиват хора да преследват някой, който се крие, а то никой не се крие. В един момент нахлуват вътре, при все че всички знаят, че по лична карта не ми е адресът там. Аз съм разследващ полицай и ми е странно, че отиваш при нещо, което не съществува. До този момент на мен никой не ми е звънял нито от полиция, нито от съдебна власт”.

“Всичко беше много странно. Звъни ми един от колегите и вика: “Вкъщи дойдоха 5 души и ми казаха, че има решение – осъдени сме на 7 години, ама никой нито връчва решение, нито е обявил такова, нито представя пред нас някакъв документ”, каза още бившият полицай.

“За нас това не е съдебно решение, а е политическо решение на групата на Лозан Панов. Това решение на Панов е срещу 17 души, български професори. Ако той е съдебен лекар, защото политик видно не може да стане… Ние ще идем в полицията, за да видим какво се случва, понеже до този момент никой не ни се е обадил”, добави Писов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *