HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Полицейският шеф в Банско Ив. Попов на прицел, близки на ранена в катастрофа сигнализират, че прикрива виновен шофьор

Инспекторатът на МВР започна проверка на началника на РУП – Банско Иван Попов по сигнал, в който се твърди, че прикрива шофьор, причинил катастрофа в местността Предел. Това твърдят близките на пострадалата Надежда Георгиева в сигнал, изпратен до главния секретар и полицейския инспекторат.

Стефан Атанасов бил осъден да изплати обезщетение от 80 000 лв. на жената, която след инцидента се обездвижила. Той бил търсен на адреса си по лична карта в разложкото село Баня от частния съдебен изпълнител, при когото е образувано делото за събиране на вземанията. Близките обаче уведомили кварталния инспектор, че той живее и работи в Банско.

В сигнала се посочва още, че в РУП – Банско е постъпила жалба от Надежда Георгиева срещу лицето Стефан Атанасов с вх. №379400-835/2017 по описа на РУП – Банско. Същата жалба е пусната и в РУП – Разлог с вх. № 331000-310/2017, а преписката в Районна прокуратура е под № 35/2017. В хода на проверката началникът на РУП – Банско отговаря, че това лице не е жител на град Банско, и връща преписката на РУП – Разлог, които преустановяват издирването му. Близки на пострадалата в ПТП обаче научават, че издирваният Стефан Атанасов не само живее в Банско, но и работи. Оказва се, че движи бизнеса на полицейския шеф Иван Попов с производство и продажба на закуски, за което близките направили клип. Скандалното в случая е, че издирваното лице управлява личния автомобил на полицейския шеф и разнася закуски по търговските обекти в курортното градче, пише „Уикенд“.  В сигнала още се посочва, че Стефан Атанасов работи в цеха за закуски от есента на 2016 г. Закусвалнята е собственост на фирма “Йони Джи”, чийто управител е 63-годишната банскалийка Анастасия Попова. Дружеството е регистрирано през 2012 г. с капитал от 2 лв. Директорът на ОД на МВР – Благоевград комисар Николай Хаджиев е в отпуск, но вдигна телефона си. Той потвърди, че има проверка, но отказа коментар по случая. Началникът на РУП – Банско Иван Попов също е излязъл в отпуск.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. Lari

  Хубаво, ама на снимката е БИВШИЯТ шеф на полицията в Банско Христо Разсолков!!!
  Екипът на Струма да си провери и сложи актуална снимка, защото е гаден начин да недогледаш и омаскариш един човек!!!

  Отговор
 2. До петричанин

  Да ги разследва Вътрешна сигурносттогава ,ако има въобще такава и публично да ги бичуват!!!

  Отговор
 3. Полицай

  Елате в Петрич да видите , какво става . Шефът на полицията Слави Арабаджиев , шефът на Криминална Росен Танушеш , здраво пазят Кирил Малинов , кайто преди няколко дни бе задържан с трева . Но пак както миналата година ще го покрият . А между другото ,Кирил Малинив е брат на служителя в Криминалн Петрич , Георги Малинов . На вас драги колеги оставям да си направите изводи . Затвор до живот за тези , които тровят децата ни

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *