Полицейски натиск преди балотажа в Благоевград! Привикаха за разпит кандидат-кмета А. Тодоров

Лидерът на ПП „Партия на Зелените“ Андон Тодоров, който бе и кандидат за кмет на Благоевград, беше привикан за разпит тази вечер от полицията в областния център на Пиринско.

По думите му през целия днешен ден полицаи на няколко пъти са ходили с патрулни автомобили да го търсят в дома и офиса му, но след като не е открит се обадили за съдействие на съпругата му.

Към 18.00 часа Андон Тодоров, заедно със съпругата си, детето си и адвокат Албина Анева, се яви в полицията в Благоевград. Разпит обаче не беше проведен, явно стреснати от присъствието на журналисти органите на реда не го приеха.

На входа на полицията Андон Тодоров няколко пъти опита да се свърже по телефона с полицая, който го е търсил днес, но опитите му се оказаха неуспешни.

Така и не стана ясно защо полицаите настойчиво в дните на изборите са пресирали кандидат-кмета да се яви да дава обяснения за негови медиини изяви срещу опонента му вместо да изчакат да отминат изборите.

На място пред сградата на ОД МВР имаше над 30 журналисти, представители на регионални и национални медии в града, които станаха свидетели на ситуацията.

Пред тях Андон Тодоров заяви: Звънят ми цял ден от полицията. Обясних им, че съм в София и, че тази вечер заминавам със семейството ми на почивка. Полицаят обаче настоя по което и време да се прибера, дори в 10.00 вечерта да е, да се явя. Ето ме, тук съм, да кажат какво искат и да спрат да притесняват семейството ми. Ходили са в дома ми, в офиса ми, на рецепцията в хотела, който дадох под наем, разпитвали са за мен. Ето ме, тук съм, не се крия, да кажат какво искат и защо е този тормоз, заяви А. Тодоров.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Пляскал

    Дали някой от ръководството на Полицията помни Тртия закон на Нютон? Ще предизвикат масов практикум в неделя!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *