Полицейски шеф напуска системата на МВР, отива на работа при бившите си началници в митницата

Оваканти се и постът на шефа на Първо РУ на МВР в Перник. Вр.и.д. началникът му Владимир Тодоров е подал рапорт за напускане не само на заемания от него пост, но и от системата на вътрешното министерство.

Тодоров бе от екипа на станалия скандалноизвестен директор на ОДМВР комисар Валентин Бучински, който, след като бе отстранен от работа, захвърли отличията си пред сградата на министерството. По-късно пенсионираният Бучински премина на работа в митницата, където се премести и екссекретарят на МВР Георги Костов.

В пернишката дирекция Владимир Тодоров заемаше поста началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, а след преназначаване на Аделина Петрова за началник на РУП – Брезник той бе временно назначен за началник на Първо РУП – Перник. За времето, през което Тодоров работеше в Перник, стана известен с връзката си и с годежа с народната певица Ива Давидова. Той бе замесен и в скандала в самолета на връщане на пернишката делегация от Брюксел.

Според осведомени Тодоров отива на работа в митницата, където са бившите му шефове Костов и Бучински. Засега не е ясно кой ще заеме овакантеното място.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *