Полицейско куче откри 730 кг. хероин в Словения

Словенската полиция залови 730 килограма хероин в пристанище Копер, което е най-голямото количество от този наркотик, заловено в страната през последните 30 години, предаде агенция СТА, цитирана от БТА.

Пратката, чиято стойност се оценява на около 87 милиона евро, била адресирана до компания в Будапеща. Наркотикът бил открит благодарение на полицейско куче, съобщи полицията.

Хероинът бил скрит в контейнер с 437 ролки полиетиленово фолио. Наркотикът бил опакован в 1421 пакета с общо тегло 730 килограма.

Словенските власти веднага уведомили колегите от Унгария и тогава било разкрито, че престъпна група от Унгария е организирала превоза на контейнера от Иран. 

Унгарските и словенските полицаи решили да оставят част от пратката да стигне до получателя. На 5 ноември тя била получена от 47-годишен мъж, който я откарал в склад, нает на негово име. Мъжът бил арестуван, а в дома му полицията открила 90 хиляди евро.

Засега не е установено дали арестуваният мъж е действал сам, но се предполага, че е бил само един от организаторите на престъпната група.

Според словенската полиция в страната има известен брой граждани, които се занимават с контрабанда на наркотици – хероин от Турция и кокаин от Южна Америка.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *