Полицията предупреди общинския съветник К. Ханджийски за протеста, той отказа да подпише протокола

Общинският съветник и председател на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски получи предупредителен полицейски протокол за участието си в протестите. Протоколът е съставен от полицейски инспектор Ромео Харалампиев и е връчен вчера на Калоян Ханджийски, който не го е подписал, тъй като не е съгласен със съдържанието.

В протокола са отправени няколко предупреждения от страна на полицията, като това да не нарушава обществения ред преди и по време на протеста под надслов „Търпението свърши“, за който има разрешение да се провежда всяка вечер в Благоевград от 27 юли до 3 август с фиксиран час от 19 до 22 ч.

Второто предупреждение е да не се нарушава чистотата на площите и да се опазват общинските и частни сгради от увреждане чрез хвърляне на яйца, предмети и др.

При неспазване на предупрежденията лицето може да бъде подведено под административна и наказателна отговорност за нарушение на Закона за МВР, на Закона за събранията, митингите и манифестациите, на УБДХ и др.

Към момента протестите в Благоевград протичат при слаб интерес – с рехав митинг пред сградата на общината и улично шествие. Преди няколко дни бяха хвърлени яйца по офиса на ГЕРБ. Снощи бе блокирана за половин час АМ „Струма“ в района на кръговото кръстовище при „Газпром”, което е станало от хора, които са се прибирали от протеста в столицата, където бяха затворени възлови кръстовища.

Сред участниците в нощната блокада на АМ „Струма“ е бил и Калоян Ханджийски, който се афишира в социалната мрежа и заяви, че ще продължи да протестира.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Копие на протокола

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *