Полицията претърси два адреса в Перник, има арестувани

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима български граждани за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти през територията на България.

Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура и със съдействието на служители от Гранично полицейско управление в Трън.

Събраните доказателства сочат, че участниците в престъпното сдружение са се занимавали както с превеждане на чужденци през държавните граници, така и с подпомагане на тяхното пребиваване и придвижване в страната.

При претърсвания на четири адреса – два в София и два в Перник, са иззети фалшиви служебни карти, мобилни телефони, СИМ-карти и други предмети, доказващи организираната престъпна дейност.

В хода на специализираната операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, на територията на община Трън е бил засечен джип „Чероки“, зад волана на който седял един от участниците в групата. При опит да бъде спрян, шофьорът опитал да избяга, но бил задържан със съдействието на гранични полицаи от ГПУ-Трън. Полицейската проверка установила, че в колата пътуват седем чужденци, граждани на Афганистан и Ирак.

Всчките петима участници в групата, са осъждани. На четирима от тях Специализираният наказателен съд определи „Задържане под стража“. На петия участник е наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *