Полицията се изсипа в пункт за изкупуване на стари автомобили! Изплува името на осъден преди седмица

Незаконен пункт за изкупуване на стари автомобили е установен в Радомир, съобщиха от полицията. Служители от РУ – Радомир проверили имоти, собственост на 60-годишен мъж и на 32-годишна жена, ползвани от местния жител Борис Любенов /37 г./. Униформените установили, че се извършва дейност без лиценз по изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Иззети са 15 излезли от употреба автомобила, 4 двигателя, една скоростна кутия и брони от различни марки автомобили.

Пунктовете, където Борис изкупува металните отпадъци, са в ромската махала. Многократно той е глобяван и продължава да не се съобразява със законите, коментират радомирци, които живеят в близост до пунктовете. Започнато е досъдебно производство по чл. 234 „б“, ал. 1 от НК и работата продължава под ръководството на прокуратурата.

Само преди седмица Борис Любенов бе осъден от Радомирския районен съд на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, глоба от 5000 лева и лишаване от право да упражнява търговска дейност за срок от една година. За близо три години той е изкупил 69 т стари негодни автомобили за 16 830 лева. Съдът отне в полза на държавата 69 леки автомобила. Присъдата обаче не е влязла в сила, тъй като Борис Любенов има право на обжалване пред Окръжен съд в Перник.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *