Полицията следи под лупа поставените под карантина в Кюстендилско

Към стриктно спазване на задължителната домашна карантина   на завърналите се от чужбина жители на Кюстендилска област напомнят от ОД на МВР – Кюстендил призовават жителите на Кюстендилска област. В противен случай нарушителите ги грози да попаднат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.  „Действително от полицията са стриктни, даже ми се обадиха по телефона да ме предупредят. Ние живеем в блок без асансьор, на петия етаж. Смилих се над момчетата и казах, че ще им се покажа от терасата”, добави кюстендилец, завърнал се от Германия преди седмица.
Продължават стриктни проверки на изградените КПП /на снимката/. За Кюстендил те са в с. Цървеняно, с. Невестино, с. Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с. Соволяно.
Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр от която се оставя на КПП-то. Препоръчва се на пътуващите декларацията да бъде попълнена в 2 екземпляра. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.

Същевременно само в четвъртък в Кюстендилска област са подадени 27 заявления за издаване на лични документи. От полицията уточняват, че при неотложна нужда от смяна въпреки удължения срок до края на октомври е задължително спазването на дистанция.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *