Половината къщи за гости в Сапарева баня са били резервирани за 3 дни на празниците срещу 400 до 600 лв., единствената работеща пицария удари клиентите със „солени” цени

Половината от къщите за гости в Сапарева баня са работили в празничните дни около Нова година, като офертите са били от 400 до 600 лв. за три дни. Председателят на Сдружението на собствениците на къщи за гости Петър Чучуганов заяви: „Поех си глътка въздух в тези три празнични дни. Половината от къщите за гости бяха наети за новогодишната нощ. Резервирани бяха предимно от семейства, като цената на наема за цяла къща върви от 400 лв. нагоре, но заради пандемията ограниченията за броя гости е до 12 души. Разходите обаче са големи: за камини или друго отопление, за топла вода… Като се разплатят с персонала, и за собствениците не остава почти нищо. В моята къща за гости работи семейството ми и не се налага да плащам поне за персонала”, заяви П. Чучуганов.

Ако туристи искат да си похапнат топла храна или пица, единственото заведение, което работи в центъра на курортното градче, е пицарията в сградата, собственост на Кирил Зарев, бивш шеф на „Енергоремонт”. Пицарията се стопанисва от личния гард на Пламен Галев – Янко Янков, цените обаче са доста „солени”.

На Гейзера се продават кафе и кюфтета на открито, като сега цената на кафе в пластмасова чашка се предлага за 1,60 лв., при 1 лв. за чашка преди пандемията.

Впечатление прави и по-малкият брой паркирани автомобили на паркинга до минералната баня. Преди пандемията автомобили се паркираха на два реда на пътя Сапарева баня-Дупница и паркингът беше препълнен. Сега дори в празничните дни нямаше толкова автомобили, а повечето паркирани бяха със софийска регистрация.

Хотелите на Паничище пък въобще не са работили, съобщиха хотелиери. Поради липсата на сняг почти няма туристи. Любители на планината са предпочели малките хижи за посрещане на Новата година.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *