Половината от 72-мата съкратени работници от “Енергоремонт” са назначени на работа в ТЕЦ “Бобов дол”

Председателят на КТ “Подкрепа” в Дупница Йорданка Германова съобщи, че половината от 72-мата съкратени работници от “Енергоремонт” са назначени на работа в ТЕЦ “Бобов дол”, преди да е изтекъл едномесечният срок при прекратяване на трудовите им правоотношения. В предприятието все още работят до изтичане на едномесечното им предизвестие шлосери, стругари, фрезисти.

“Няма да се регистрират на трудовата борса съкратените работници от “Енергоремонт”. Има липса на такива кадри в района и заварчици, фрезисти, стругари ще си намерят работа. Няма такава обаче за съкратените от администрацията”, заяви Германова.

В момента в Бюро по труда – Дупница се търсят 10 шлосери и фрезисти. На среща между директорите на средните училища и ръководството на общината и Бюрото по труда в Дупница преди време бе констатирано, че в средните училища не се изучават занаяти като стругарство, шлосерство и др. Средната възраст на работещите в тази сфера е 57 г.

Както “Струма” писа, от 1 ноември “Енергоремонт” затваря врати. От ръководството на предприятието са уведомили синдикатите и Бюрото по труда за масовото съкращение. От тази дата тече едномесечното предупреждение за съкращение на 119 работници, голяма част от които са от Дупница, има и от Бобов дол, Бобшево, Кюстендил…

На обща среща на работници, ръководство на предприятието и синдикати е постигнато споразумение съкратените да получат по две брутни заплати обезщетение, което е 1400 лв.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *