Половин година след дръзкия инцидент в ХІ ОУ „Христо Ботев“ в жк „Еленово“! 6-месечна пробация за агресивен баща, нападнал по време на час 7-г. съученичка на дъщеря си

Бащата, който нахлу по време на час в класа на дъщеря си и нападна нейна съученичка, бе осъден на половин година пробация. Това наказание ще изтърпи Бойко Тодоров за драстичния инцидент, станал на 25 януари в благоевградското ХІ ОУ „Христо Ботев” в жк „Еленово“.

Същия ден дъщеря му се обадила по телефона, че била ударена от нейна съученичка в междучасието. Около 11 часа родителят влетял ядосан в 305-а стая, където се провеждал час по български на І „в” клас, и се разкрещял на учителката Катя Везенкова, че ще пусне жалба срещу нея за това, че не опазила дъщеря му Ивана от съученичката й Елица. Разяреният баща се насочил към 7-годишната Елица, стиснал я за устата и я зашлевил през лицето, като я нарекъл „лигла, тъпачка и прасе“, след което я заплашил, че „ще я метне през прозореца“.

Агресивният родител е озаптен след намесата на полицаи от ІІ РУП – Благоевград и е задържан за 24 часа. По случая е предприето разследване, като за саморазправата с малолетното момиче пред очите на целия клас и учителката Бойко Тодоров е обвинен за престъпление по чл. 325 от НК – едро хулиганство.

Обвинителният акт влезе в съда, но до дело не се стигна, тъй като той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата да изтърпи 6-месечна пробационна присъда. Наказанието включва задължителна регистрация два пъти седмично и срещи с пробационен служител. 43-годишният баща, който  работи като мияч в общинската фирма по чистота „Биострой“, ще получи и обществено порицание.  Присъдата вече е в сила, след като споразумението бе одобрено от районния съдия Калина Иванова.

След дръзкото нападение директорката заяви пред „Струма“, че е провела разговор с ученичката, станала обект на родителската агресия. 7-годишната Елица обяснила, че бащата не я е удрял, а само е докоснал бузата й с пръст. Освен с ученичките, директорката бе разговаряла с родителите на децата и тяхната класна. За случая директорката бе написала доклади до началника на РУО Ивайло Златанов, отдела „Закрила на детето“ и община Благоевград и се разпореди в училището, което иначе разполага с охрана, да бъдат монтирани два паник-бутона – един при охраната и един в нейния кабинет.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *