Последни новини от болницта за състоянието на децата с хранително натравяне

22 деца на възраст между 7 и 12 години са постъпили в ямболската болница МБАЛ „Св. Пантелеймон” със съмнения за хранително натравяне. Оплакванията на децата са се появили в понеделник следобед в училищния стол в с. Дражево. Според медиците към момента състоянието им е добро и те се възстановяват.

„Малко след 19 часа е започнало транспортиране на децата от село Хаджидимитрово. Те са на възраст между 7 и 12 години. Малко преди полунощ приехме и последното дете. Общо децата са 22. Те са обядвали в училищен стол, консумирали са една и съща храна. Някъде около 17 часа са започнали първите симптоми при някои от тези деца със силни болки в корема и упорито повръщане”. Това каза д-р Валентин Вълчев за „Здравей, България”.

„Тези симптоми кореспондират с клинична картина на хранително отравяне, но каква е точната причината ще кажат колегите от РЗИ след приключване на тяхната проверка”, каза още той.

„Всички 22 деца са хоспитализирани в отделението по Инфекциозни болести. Към тази сутрин тяхното състояние е добро, стабилно. Те се подобряват”, коментира д-р Вълчев.

Вече тече съвместна проверка на Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция в Ямбол.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *