Полуразложен труп на кон погнуси протестиращите край Разлог

На полуразложен труп на кон се натъкнаха стотиците участници в протеста, проведен край  Разлог в неделния ден. Вниманието на протестиращите беше привлечено най-напред от разнасящата се остра миризма на мърша, а след това и от самия труп, намиращ се под шипков храст, вдясно на път II-19, малко след комплекс „Реденка“. Отблъскващата гледка стресна много от хората, упреците бяха насочени основно към собственика на животното, зарязал го край пътя.

Оказа се, че сигнал за умряло животно в община Разлог не е постъпвал. След като разбраха за проблема, от отдел „Екология, чистота и земеделие“  незабавно предприеха необходимите действия. Уведомен бе и общинският ветеринарен лекар д-р Снежина Грънчарова.

Проверка на място установи, че животното не е чипирано, респективно не се води при нито един ветеринарен лекар. Така собственикът му остава неустановен и не може да му бъде потърсена отговорност. Трупът е престоял там най-малко един месец. Предполага се, че конят е блъснат от кола.

От община Разлог съобщиха, че животното ще бъде отстранено възможно в най-кратки срокове. В случай че не бъде осигурена екарисажна кола, трупът ще бъде загробен на площадката за умрели животни.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *