Поляк почина от коронавирус в пернишката болница, тестват всички служители в „Сигма Ис” заради 4-ма заразени

В пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ е починал полският гражданин, международен шофьор, който бе хоспитализиран с диагноза коронавирус. Той е издъхнал миналата нощ, две денонощия след като бе приет за лечение.

Осем са новите случаи от 5 октомври на територията на Пернишка област, съобщиха от  Националната информационна система за борба с Covid-19. Мъж на 22 г. от с. Кралев дол е на домашно лечение; мъж на 64 г. и жена на 78 години от Перник са настанени на лечение в УМБАЛСМ „Пирогов”, а жена на 49 години е на домашно лечение. Четирима мъже на 47, 56, 57 и 59 години от Перник са на домашно лечение.

Четири от новите случаи са служители във фирма „Сигма Ис“ АД – гр. Перник, която се намира на територията на „Стомана индъстри“ АД. Във фирмата ще се проведе пълна дезинфекция. Всички служители на „Сигма Ис“ АД ще бъдат тествани за Covid-19.

Общо в региона активни към момента са 30 случая: 19 на домашно лечение и 11 хоспитализирани: в СБАЛББ – Перник – 4-ма души, в МБАЛ – Перник – 4-ма, в софийски болници – 3-ма. Поставени под карантина са общо 64-ма души, като в община Перник са 54, в община Радомир – 6, и в община Ковачевци – 4. Няма карантинирани в Брезнишко, Трънско и Земенско.

Директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ д-р Анатоли Митов съобщи, че вече е лицензирана лабораторията за изследване на Covid. Проби за коронавирус ще се взимат от 8.30 до 9.30 всеки работен ден. Те ще бъдат готови до 2-3 часа след взимане на изследването, а цената на тестовете за Ковид-19 е 100 лв.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *