Помните ли банскалията, който се гаври с приятелката си, гаси цигари по ръцете й и зверски я преби! Вижте какво се случва с Лъчезар

Изправят на подсъдимата скамейка криминално проявения банскалия Лъчезар Загорчин, който през миналата година в рамките на няколко месеца преби възрастен мъж от Банско, нанесе побой над четири непълнолетни лица, неправомерно затвори, гаври се и преби почти до смърт непълнолетната си приятелка. Обвинителният акт срещу него бе внесен вчера в Районен съд – Разлог.

Срещу Загорчин Районната прокуратура повдигна няколко обвинения за извършени при условията на  съвкупност престъпления. Криминално проявеният мъж ще отговаря пред закона за причиняване на лека телесна повреда на няколко лица, за отвличане и закана за убийство.

Първото обвинение е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето на няколко непълнолетни лица – три деца, които са били част от група, събрала се в двора на училището.

Деянието е извършено на 19-и май 2016 година в близост до СУ „Неофит Рилски“ в града. Загорчин проявил агресия към децата, изразяваща се в нанасяне на удари, шамари и заплахи. Мъжът ги карал взаимно да се удрят и при отказ от страна на децата лично го правел. Агресията му не е била провокирана по никакъв начин от учениците.

Второто обвинение срещу Загорчин е за закана за убийство и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице, като деянието е извършено по  мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин.

Това обвинение срещу Загорчин е за престъпление, което мъжът е извършил на 22 май миналата година, когато на таванския етаж на собственото си жилище на  ул. „Дунав“ в курортния град затворил противозаконно, против волята й, собствената си приятелка, която към момента на престъплението е била непълнолетна.

Според обвинителния акт деянието е било извършено по мъчителен начин, с особена жестокост, като Загорчин е проявил изключителна ярост, ожесточение, коравосърдечност и безчовечност. Момичето е завлечено на тавана чрез дърпане за косата, където е било подложено на зверски мъчения. Загорчин буквално се гаврил с приятелката си, като й нанасял  множество удари по цялото тяло и главата, както с ръце и крака, така и с налични на таванското помещение предмети – дървена летва, керемида, метална тенекия. Освен побоя, който й нанасял в продължение на няколко часа, Загорчин гасил запалена цигара на един от пръстите на дясната й ръка, влачил я за краката и за косата по пода, като й отправял закани за убийство.

Момичето било спасено от пристигналите на място полицаи, които се отзовали заради подаден сигнал от чичото на Загорчин – Красимир Драганов, който живеел в същата къща и чул виковете й. Наред с преживения ужас младата девойка е била с множество телесни наранявания в резултат на нанесения й побой – контузии на главата, гръдния кош, таза, гръбначния стълб, с отоци по главата, множество охлузвания и кръвонасядания по цялото тяло и главата. Наред с физическите травми момичето дълго време е било под силен стрес със симптоми на панически страх.

Последното обвинение срещу Загорчин е за нанасяне на телесна повреда на негов съгражданин, 70-годишния Тодор Чолев. Мъжът беше пребит на 7 октомври миналата година на ул. „Братя Молерови“ в Банско. Загорчин му нанесъл множество юмручни удари, счупил стъклена бутилка в главата му и я удрял в подпорна стена. В резултат на побоя възрастният мъж  беше с разкъсно-контузни рани в областта на челото и тила и охлузвания в областта на главата и беше приет в МБАЛ – Разлог с временна опасност за живота. Състоянието му остана сериозно доста време след побоя заради придружаващи заболявания. Кратко време след изписването му от болницата Чолев почина.

Всичките деяния Загорчин е извършил в изпитателния срок на влязла в сила условна присъда през 2015 година за незаконно притежание на пушка и солидно количество боеприпаси.

Казусът влезе в съда, след като при обиск на дома му  през 2014 година полицейските служители от районното управление в курорта намериха и иззеха 2 огнестрелни оръжия, гладкоцевна пушка и около 140 броя патрони, различен калибър.

Лъчезар Загорчин е стар познайник на полицията, с поредица регистрирани криминални прояви за побой, заплахи и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. За него има и данни, че употребява наркотици. Преди около три години той отново беше задържан за системен тормоз над свои роднини, които бяха депозирали жалба в полицията. В нея се твърдеше, че след системна употреба на наркотици Лъчезар Загорчин от години упражнява психически и физически тормоз над тях. Жилището му се е превърнало в свърталище на наркомани, които непрекъснато създават проблеми.

Жалбата беше депозирана от съпруга на неговата леля – Красимир Драганов, благодарение на чийто сигнал от лапите на Загорчин бе спасена и приятелката му, което деяние е част от обвинителния акт. Впоследствие семейството на Драганов се бе изнесло от дома си именно заради действията на криминално проявения мъж и от страх.

В момента Лъчезар Загорчин е в затвора в Бобов дол, където изтърпява наложената му мярка „задържане под стража“, която му беше поискана от прокуратурата в Разлог след побоя над възрастния мъж.

В края на миналата година роднините на подсъдимия бяха потресени, след като на първа инстанция в РС – Разлог мярката му беше смекчена до „домашен арест“ и той беше пуснат да се прибере в дома си. Няколко дни близките му живяха в страх за собствената си безопасност. Прокурор Каназирев обаче обжалва мярката пред Окръжен съд и Загорчин беше върнат в ареста.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

7 Коментара

 1. Мая

  Официална информация-2% и лъже донуси-98%,неизследвана информация.Ако аз бях родител на набеденото момче,бих осъдила Яна Йорданова,и изискала финансово обезпечение и публично извинение от ”Струма”,заради гавра с човешкото достойнство на публично място

  Отговор
 2. Руми

  По добре би било Яна Йорданова да каже някаква ”официална информация ‘за собствения си живот’ и да лепне собствената си фотография,та да видим коментарите на масите.То с ”гръмки думи”и набедяване на човек,Госпожо ”Репорер”кариера не се прави.Няма ли някакви курсове за квалификация,да се запишете,да научите начина по който се пише за човешка личност?Ако са някои от служителите на ”Струма”такива като авторката на тая статия ,голям срам и резил,защото не всички хора се подвеждат от глупости…Има хора дето имат професионален опит и интелект

  Отговор
 3. Мария

  Каква клевета?! Това е официална информация! Явно момчето Ви е близко, за да го защитавате. Но ако пребие и се изгаври с Вашето дете, друга песен ще пеете.

  Отговор
  1. Данаил

   официална информация за слепите и глухите…Ако не познавате момчето, по добре да си претраете глупавия коментар…че то много ги има такива като вас да сочат с пръст без да знаят за какво иде реч…Балонът го надувате до крайност,ама една малка игла ще го пукне за секунда,тогава да видим какви ще ги измислите

   Отговор
   1. Данаил

    Яна Йорданова ли защитавате с официалната иформация,дето неможе професионално да си гледа работата…Да лепи снимки и етикети на човек дето не го е срещала…куха лейка тва е Яна Йорданова…няма да и се размине на тая лесно лъжите и клеветите,и вулгарните думи дето е използвала да се изтъкне като ”добър репортер”,ама се е ”осрала яко”.Преди да напишеш статия от сорта,се прави един много задълбочен преглед на инфото,не просто ”дрън дрън та пляс”.Ако вестник ”Струма ”дава работа на подобни екземпляри,скъпа ще им излезе сметката,защото хората не са глупави…

    Отговор
 4. Данаил

  Някои хора за подкуп или дребна почерпка ,са готови душите си да продадът.Това момче си има много врагове,ама който го познава ,има съвсем друго мнение за него…Нали някой за да си измие нечестивите ръце,трябва да набеди невинен човек и да подведе стадо безмислени говеда след него,да му съдействат на клеветите…Тая Яна Йорданова,по добре за себе си да напише,колко и бутнаха в продажната ръка и кой го направи,за да опетни името на невинен човек на публично място.Тая е напълно безмозъчна,за 20 лв ще си загуби и работата и авторитета

  Отговор
 5. Стефания

  Тази Яна Йорданова от “”Сртума”” е за арестуване и осъждане,лесно и безмозъчно е разпространила клевета срещу човек на публично място,ама лесно няма да се оправдае пред властта.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *