Помогнете им! Младо семейство с две деца останаха без покрив над главите си след пожар

Младо семейство с две деца и възрастна жена останаха без покрив над главите си, след като пожар изпепели миналата нощ дома им и плевнята с 10 тона сено и дърва за огрев. За щастие семейството успяло да излезе навреме и няма пострадали хора.

Пожарът лумнал минути преди полунощ завчера в селскостопанската постройка към къщата на семейство Лефтерови в квартал „Русковица“ в Белица. Огънят се разраснал много бързо заради голямото количество сено и няколко кубика дърва за огрев, съхранявани в плевнята. Огромните пламъци обхванали за минути и покрива на къщата и гредореда, а след това и стаите. Изпепелено е и цялото имущество на семейството. 

Сигналът за пожара е подаден около 23:54 часа в сряда. На място са изпратени екипи на  РСПБЗН – Разлог и  УПБЗН – Якоруда. До пристигането им огнеборци от доброволното формирование в Белица предприели действия по гасенето, съседи на семейството също се включили, но пламъците вече били обхванали и къщата.

Изключително добри и работливи млади хора, така определиха беличани пострадалото семейство Иванка Велчова и Стефан Гроздин. С пари, изкарани от гурбет в чужбина, и много труд и лишения те са ремонтирали къщата на баба си Магдалена Лефтерова и заживели там заедно с нея и двете си дечица, на 7 и 13 години. Огънят обаче погълнал всичко. Младото семейство и възрастната жена са  приютени при роднини.

Причината за пожара е късо съединение. Още във вчерашния ден в Белица бе подета инициатива в помощ за пострадалото петчленно семейство. Кметът на общината Радослав Ревански също отправи апел за помощ, за събиране на строителни материали, работна ръка и парични средства за започване на незабавно строителство и осигуряване на покрив над главата на пострадалото семейство, преди да е панднал снегът.

Още вчера от общината е изпратена техника за разчистване на изгорелите сграда и плевня. Читалището в града също започва кампания за събиране на по-малки суми парични средства, дрехи за децата и постелен инвентар в помощ на семейството. За целта е открита и банкова сметка на името на Иванка Велчова: Банка ДСК-АД – IBAN: BG 02STSA93000013706251 BIC: STSABGSF

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *