Попитайте някого какво е щастие и ще разберете кое е това, което му липсва най-много

Какво е щастието? Не е толкова лесно да се определи какво наистина означава този общ термин, защото всеки човек му придава различно значение. Най-общо това е емоция, чувство, заради което нямате търпение сутрин да станете от леглото, да правите неща, които иначе ви ужасяват, да се радвате без видима причина.

Щастието означава да сте доволни от настоящите условия на живота си и да се чувствате пълноценни. На пръв поглед не изглежда трудно, но всъщност все нещо не ни достига да сме щастливи.

Все по-рядко виждаме усмихнати и щастливи хора и все по-често слушаме близките си да се оплакват от живота си. Ако ги попитате какво е щастие, най-лесно ще разберете какво наистина им липсва. Затова слушайте внимателно, когато някой ви споделя какво е щастието за него, особено ако този човек е важен за вас.

Много често,описвайки щастието, си спомняме за всички вълнуващи моменти, които ни липсват в ежедневието. Вместо да се опитаме да бъдем доволни и удовлетворени от живота си такъв, какъвто е, ние изпитваме носталгия по миналото.

Можем да променим нагласата си за щастието, като се запитаме кога за последно сме били щастливи, кои са най-ценните ни моменти на щастие и как можем да ги превърнем в ежедневие. Понякога малки промени в обичайния ни ритъм могат да имат голямо влияние върху начина, по който се чувстваме.

Не забравяйте, че щастието е единствената гаранция да не съжалявате след време за взетите решения и избори. Ако сте били щастливи,никога не бихте се обвинявали, дори да сте допускали грешки.

Важното е да нямаме големи очаквания и да вярваме, че щастието означава да имаме всичко. Много често, когато имаме всичко, далеч не се чувстваме щастливи. Оказва се, че сме били такива, докато се борим за мечтите си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *