Популярният певец М. Бошнаков и хореографът Н. Манчев заредиха с музикално-танцов заряд ученици и учители на Гимназията по икономика

Истински танцово-музикален спектакъл с елементи на открит урок заформиха популярният народен певец д-р Милко Бошнаков и хореографът Николай Манчев. Двамата са учители в Професионалната гимназия по икономика в Благоевград, където д-р Бошнаков преподава музика от миналата година, а основателят и ръководител на редица танцови школи, клубове и танцьор в ансамбъл „Пирин” Н. Манчев води от близо два месеца часове по физическо възпитание и спорт. Педагозите се изявиха за първи път в тандем преди седмица, когато се отбеляза Световният ден на танца. Така между двете смени дванадесетокласниците, деветокласниците, обучаващи се присъствено, и учители се събраха в училищния двор, за да се включат в програмата, подготвена от двамата.

„Когато тръгвах сутринта за работа, беше мрачно и хладно, но знаех, че природата ще подкрепи тази прекрасна идея на нашите колеги, които, вдъхновени от родолюбието си и съхранението на българските традиции, ни предложиха да поиграем хора”, сподели директорът на ПГИ Ася Бояджиева, която лично се включи в открития урок.

М. Бошнаков и Н. Манчев „излязоха на сцената” в народни носии и бяха бурно аплодирани от присъстващите. С професионален подход и лекота хореографът показа на учениците стъпките на правото, самоковското и малешевското хоро, след което под музикалния акомпанимент на М. Бошнаков се заформи истинки „танцов купон”. Ентусиазмът на двамата учители бе толкова заразителен, че дори по-срамежливите гимназисти се отпуснаха и се включиха.

„Надяваме се да превърнем това събитие в традиция”, казаха двамата учители. Директорът на ПГИ издаде в аванс, че Н. Манчев има идея часовете сутрин да започват с физзарядка с модерни танци. Заради пандемичната обстановка и ротационното обучение обаче това начинание не е реализирано.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *