Попълниха графика за три дни на триажния кабинет в Дупница, излекувани от Ковид лекари се връщат на работа и поемат дежурства

От 19 часа вчера отново има лекар на смяна в триажния кабинет в Дупница. Дежурството поема доц. Димитър Недин от общинската болница. В събота, неделя и понеделник от 13 до 19 часа в кабинета ще има медицинско лице, което ще взема проби, а вечерно време след 19 часа ще застъпва дежурен лекар. Това стана ясно след среща между кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, медицинския директор на общинската болница д-р Крум Бонев и зам. кмета Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб.
“В следващите три вечери ще има лекари по график, който вече е утвърден. На смяна ще застъпват след доц. Недин последователно докторите Милев, Кирова и Борисова. Повечето лекари от общинската болница вече се възстановяват след Ковид и се връщат на работа. Имаме уверение, че това ще даде възможност да бъде изготвен график с лекари всеки ден в триажа. Надявам се и отново отправям апел да се включат и други лекари, за да можем да имаме 24-часово дежурство в кабинета. Използвам възможността да благодаря на всички тези лекари, доброволци, медицински персонал в триажа, че проявяват повече от професионализъм и разбиране на проблема. Само човеци с големи сърца като тях, както и лекарите от общинската болница, които до дни излизат от карантина, но вече дават заявка, че ще поемат дежурства в триажа, ми дава надежда, че ще се преборим. Разбирате ли какво означава да се грижиш не за една, не за две, а за жителите на 6 общини?! Разчитам и вярвам, че и нашите съграждани ще спазват мерките и ще помогнем на положилите Хипократовата клетва да я изпълняват с гордост”, коментира зам. кметът Крум Милев.
В момента кабинетът работи денонощно и доброволец насочва пациентите към възможностите за тестване.
Нощните смени в триажа са до 1 часа след полунощ.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *