ПОРЕДЕН „СБЛЪСЪК”! Кметът на с. Делвино Л. Парашкански: Ще подам оставка, ако Валери Тодоров дерегистрира своите близки и приятели…

Кметският наместник на село Делвино Любен Парашкански поиска думата, за да отправи следното предизвикателство към предшественика си Валери Тодоров: „Ако Валери Тодоров отпише всичките си близки, приятели, комшии, които е регистрирал по настоящ адрес в селото, без те да имат имоти или потекло, ще подам оставката си още на другия ден”. Настоящият кметски наместник на с. Делвино „хвърля ръкавицата”, след като предишният кмет Валери Тодоров подаде сигнал в прокуратурата с искане за финансова ревизия на църковното настоятелство заради съмнения за злоупотреби.

В. Тодоров

Зад сблъсъка между двамата местни хора заподозряха игри за власт, тъй като се оказа, че в с. Делвино може да се проведат избори за кмет, тъй като жителите са над 350 души, но е голям броят на македонците. Въпросът бе поставен на сесия на ОбС – Благоевград, на която бе решено да се проведе допитване до хората. 

Над 100 души имат настоящ адрес в селото, които, за разлика от македонците, които нямат право да гласуват на местни избори, могат да упражнят правото си на вот, ако имат 6-месечна уседналост.

Как ще се развие сагата „Делвино”, предстои да разберем…

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *