ПОРЕДНА „ЩЕДРОСТ” НА ЕКИПА „КАМБИТОВ”! По 4470 лв. са плащали благоевградчани на софийска фирма за излъчване на сесия на ОбС

По 4470 лв. е плащала община Благоевград на софийската фирма „Кауза про“ ЕООД да излъчва сесиите на местния парламент миналата година. Договорът е сключен от екскмета Атанас Камбитов в края на март, като стойността му е 29 800 лв. без ДДС,  на ръба на позволените 30 000 лв., за които няма нужда от конкурс по Закона за обществените поръчки.

Ангажиментът на софийската фирма, регистрирана през 2016 г. от Биляна Дякова с 2 лв. капитал, бил за 8 излъчвания, което фактически са редовните планирани месечни сесии до края на работата на предишния Общински съвет, като общата сума с ДДС възлиза на 35 760 лв. Същото дружество е усвоило още 10 140 лв. за производство на 3-минутен филм за откриване на обновения площад „Г. Измирлиев“, а през 2018 г. за „подкрепа и консултации за активности в интернет и социални мрежи за популяризиране на дейностите на община Благоевград“ е получило 36 000 лв. с ДДС.

Две благоевградски фирми в момента са депозирали предложения до председателя на ОбС Андон Тодоров и до кмета на общината Румен Томов за директно излъчване на сесиите на местния парламент, като сумата в офертите им, по информация на „Струма“, е почти 3 пъти по-ниска от досега плащаната. От учредяване на новия ОбС няма дружество, ангажирано с излъчване на заседанията на местния парламент на Благоевград, а до момента това е правено безплатно по инициатива на местни информационни дружества заради огромния интерес около избора на председател на ОбС и обсъждането на бюджет 2020.

Заседанията на ОбС регистрират много гледания по време на излъчванията на живо, а това гарантира прозрачност на управлението и възможност на избирателите да наблюдават пряко работата на хората, за които са гласували.

Въпросът е защо това е правено срещу сумата от 4470 лв. за сесия, при условие че може да е поне 3 пъти по-евтино?!

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Пърдеш

    Как не го е срам тоя цървул смешен да краде така нагло и безобразно съгражданите си ? Не знае ли , че Видов ден идва за всеки и се повръща жестоко горкиьо доктор ……

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *