HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Поредни 19 блока в Благоевград „на тезгяха“ за саниране с обща оферта 5 816 491 лв., парадоксът е, че за 4 не се явиха кандидат-строители

Четири жилищни сгради в Благоевград от поредната партида от 19 блока с осигурено финансиране по Националната програма за енергийна ефективност останаха без кандидати да ги санират, за други пък се борят по 5-10 кандидати. Парадокса констатира вчера комисията по провеждане на обществената поръчка начело с директора на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ Антония Методиева. Няма желаещи да санират многофамилната жилищна сграда на ул. „Васил Левски“ 13-Г, за която са предвидени 345 761, 04 лв. без ДДС, за блок 75 в жк „Еленово“ с прогнозна стойност 103 632, 03лв., за бл. 27 в жк „Ален мак“,  с осигурени 208 125,77 лв., и за жилищната сграда на ул. „Мара Бунева“ 9 с планирани до 130 317, 58 лв. без ДДС.

„Обектите са тежки, а парите малко, вероятно това са основните причини за липсата на интерес на строителите към четирите позиции“, коментира А. Методиева. За сметка на това пък 10 благоевградски, сандански и софийски фирми се конкурират за санирането на блокове 6 и 8 на ул. „Броди” в жк „Струмско“ на стойност 339 330, 67 лв. Сред кандидатите са санданските „Строй груп“ ЕООД на Станислав Аргиров и Обединение „Еленово-3“ ДЗЗД на инж. Борис Андонов, благоевградските „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов, „Динатстрой“ на общинските съветници Димитър Урдев и Васил Миладинов, „Ай Би Си Консулт“ ЕООД, представлявана от Милена Ризова, Обединение „Броди №6 и 8” с упълномощено лице Изабела Георгиева и ЕТ „Маргарита- П- Иван Костадинов“ с представител П. Петрунов.

С молба да отворят с предимство офертите за блоковете, чиито домоуправители присъстват в залата, се обърна към комисията домоуправителката на жилищна сграда на ул. „Радовиш“ 1 в централната зона на Благоевград Ирина Стефанова. „Нямам време да чакам, имам служебни ангажименти“, обясни дамата, но искането й бе отхвърлено, за да не се наруши предварително обявената процедура. „От първите подали документи за саниране сме, досега да бяхме забравили, но няколко фирми обжалваха предишния търг“, обясни домоуправителката. Тя се успокои, като разбра, че за саниране на блока им има подадени две оферти на благоевградската „Универсал Строй Консулт“ на инж. Георги Ганджов и софийската „Гипстрой“ ЕООД с представител Александър Симеонов. Доволен, че по една фирма кандидатства за санирането на блокове 53 и 55 в „Еленово“ и с надежда документите на кюстендилската „Булплан Инвест“ ООД, представлявана от Николай Йосифов и консорциум „Професионал ГРУП“ ДЗЗД от гр. Стамболийски да са изрядни, си тръгна и домоуправителят Георги Димов.

Пет фирми са в конкуренция за санирането на блокове 122 и 123 в жк „Еленово“, сред тях са благоевградските „Феникс ИК“ ООД на Иван Крънджилски и „Хидроенерджи-Бг“ на Илиан Динков, както и кюстендилското обединение „ГДС- Руен“ ДЗЗД на „Руен Холдинг“ АД и „Георгиев дизайн студио“, представлявано от Кирил Паргов.

„Булплан Диневи“ ООД на кюстендилския бизнесмен Пламен Динев и „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД на благоевградчанина Венци Тодоров са сред желаещите да санират блок 14 в на ул. „Броди“ в жк „Струмско“. За блок 37 в жк „Еленово“ има четири кандидат-строители, от които три благоевградски ДЗЗД „БЛОК 3“ на „Римела“ ЕООД и „Батпел“ ЕООД с представител Георги Ризов, „Браво строй“ ООД на Димитър Янков и „Империя ВНВ“ на Васил Зулямски. В сериозна конкуренция за санирането на блок 13 на ул. „Струма“ в жк „Струма“ са пет фирми, сред тях „Диана 7“ ООД на Георги Шимбов и кюстендилската „Строителна фирма – Рила“ ЕООД на Александър Малинов.

Общата прогнозна стойност на всички 19 блока е 5 816 491, 49 лв.

А. Методиева информира, че до Великден комисията ще се постарае да прегледа документите на кандидатите, за да се премине към следващия етап  – отваряне на ценовите оферти.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *