Поредността на детето в семейството определя избора му на професия

Поредността на децата в семейството често определя професионалните им предпочитания, твърдят британски статистици и психолози, цитирани от в. „Дейли мейл“.

Първородните по-често стават учени, рок музиканти и риалити звезди. Средните постигат по-големи спортни постижения и са предопределени за директори или политици. Най-малките може да станат пътешественици, писатели, артисти.

Единствените деца много често избират артистични професии, защото са перфекционисти и са по-зрели от връстниците си.

Големите деца много често се насочват към научна кариера. 37 процента от извадката са учени, като Стивън Хокинг, или инженери. Много астронавти са първородни деца, например Нийл Армстронг.

Средните деца обичат съперничеството, склонни са да поемат рискове. Те са гъвкави и дипломатични. Затова шансовете им да станат елитни спортисти са с 41 процента по-големи, както и да станат генерални-директори.

loading...


Един от най-успелите съвременни предприемачи – Бил Гейтс е средно дете. Много звезди като Джулия Робъртс, Мадона, Кейти Пери също са средни деца. От всички американски президенти 52 процента са средни деца.
Най-малките са по-големи авантюристи и идеалисти. Докато те се родят, родителите им вече са улегнали и ги отглеждат много по-спокойно. За най-малките е много подходяща класическата музика. Моцарт е бил най-малкото дете в семейството.
Резултатите са от анализ на екип от статистици, работили със случайна извадка от над 500 най-успешни представители на 11 кариерни групи. Така специалистите са идентифицирали статистически значимите модели.Дарик

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *