ПОРОЙ С КОМИЧЕН ЕФЕКТ! Петричани се веселят за сметка на отнесено от буря кръгово кръстовище, което от 22 месеца е със статут „временно“

Силната лятна буря отнесе половината от временното кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ и стана повод за безброй закачки и майтапи в социалните мрежи.

„Внимание, шофьори, кръговото е вече на жп прелеза“, „Който намери бидон от кръгово, незабавно да го предаде в общината! Наложително е да го сглобим временно!“, „Време беше на временното кръгово да му дойде времето“, „И един мандат не можа да изкара“ и други подобни остроумия зялаха сайтовете заедно със снимка на отнесените части от пластмасовото пътно съоръжение.

По спомените на петричани временните кръгови кръстовища в града, които са 2 – между улиците „Рокфелер” и „Полк. Дрангов” и между „Рокфелер” и „Цар Борис III”, се появиха тук през октомври 2017 г. с идея да останат за кратко, за да бъдат тествани от шофьорите, след което на тяхно място да бъдат изградени постоянни, ако водачите на МПС преценят, че са по-удобни от досегашните светофарни уредби. Идеята беше няколко месеца по-късно да бъде изготвен анализ, който ще включи и данни от заснемане на потока превозни средства и пресичащи пешеходци, след което ще се прецени отделно за всяко едно кръстовище дали да бъде преобразувано трайно в кръгово. По предварителни данни на служители на община Петрич в час пик – 7.30-8.30 ч., всеки работен ден през тези кръстовища минават 1640 пътни превозни средства.

В тазгодишния бюджет за трансформирането на временните кръстовища в постоянни дори бяха заделени средства, част от общо 1 182 133 лв., отпуснати за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в града и селата. Бурята обаче изпревари реализацията.

Освен че помете пътните съоръжения, тя счупи и дърво по пътя за храма „Св. Петка“, а от обилния дъжд протекъл и покривът на един от хипермаркетите в града.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *