Поскъпна наемът за продажба на цветя на открито в Перник за 8 март

Увеличена e цената на квадратен метър за търговците, които ще продават цветя на базара за 8 март в Перник. Тази година желаещите ще плащат по 8 лв. за кв.м, а не както миналата – 7,48 лв. През 2018 г. цената на квадратен метър е била само 4 лв. Без промяна остава цената на петната в кварталите „Димова махала“ и „Тева“ – 3 лв. Терените ще се разпределят по схема, одобрена от главния архитект на общината.
Цветя ще се продават на 7 и 8 март пред Пощенската палата, срещу Съдебната палата, вътрешната алея от ДСК до ГУМ и кварталите „Димова махала” и „Тева”. Петната, на които търговците ще разположат сергиите, са с площ от 2 кв.м. Само пред Съдебната палата те ще са по 1 кв.м. Заради противоепидемичните мерки сергиите ще са разположени на разстояние от 1,5 метра една от друга.

В заявлението за участие e необходимо търговецът да посочи в коя част на града ще се извършва продажбата на цветя. На основание на това се издава разрешение за извършване на търговска дейност на открито и се заплаща такса за ползваната общинска площ. Желаещите да продават цветя в квартал „Изток“ трябва да подадат заявления в кметството.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *