Посланикът на Германия Кр. Айххорн главен герой в клип, посветен на ФК „Пирин“, чака орлетата да видят сметката на любимия му „Борусия Дортмунд

Посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн си отдъхна, след като най-сетне съзря достоен противник на любимия си „Борусия Дортмунд“ в лицето на благоевградските орлета. Това разкрива видеоклип, качен вчера на страницата на германското посолство във Фейсбук в 17.15 часа. На него млад мъж, представящ се като „Митко от Благоевград, работата ми е да анализирам най-важните новини от деня и седмицата“, нахлува в кабинета на посланика със зелено шалче на ФК „Пирин“ в ръце и възбудено докладва: „ Г-н посланик, нося топ новината на седмицата – ФК „Пирин“ – Благоевград влиза отново в Първа лига – там, където му е мястото!“.

„О, това настина е топ новината на седмицата! Най-сетне сериозен конкурент на „Борусия Дортмунд“. Очаквам с нетърпение шампионската лига!“, отговаря достолепният дипломат.

На финала посланик Айххорн казва на чист български „Честито, „Пирин“. А Митко добавя: „Чакаме ви в Шампионската лига!“.

Оказа се, че автор на симпатичното клипче е един от двамата главни герои – Димитър Станишев. Докато беше ученик в Благоевград, той бе избран за първия детски кмет на града. Завърши висшето си образование в Германия и в момента работи в германското посолство. Идеята му да въвлече в нестандартния поздрав за успеха на любимия отбор и посланика му хрумнала веднага след като в края на април орлетата победиха „Литекс” и нахлуха в Парва лига. Кр. Айххорн, не по-малък футболен запалянко от Митко Станишев, тутакси се съгласилда участва в нестандартния поздрав и без всякакви репетиции клипът бил заснет от раз, а веднага след качването му на страницата на посолството започна да събира лайкове. Тъй като клипът е на немски език със субтитри на български, славата на ФК „Пирин“ вече е международна.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *