Посланикът ни в Рим: Не пътувайте до Италия!

Вече втори ден Италия е под пълна карантина, а някои държави, като Словения и Австрия, затвориха границите си. Ще могат ли обаче сънародниците ни, които искат да се приберат в България, да си дойдат? По думите на посланикът ни в Рим отговорът е да – те могат да напускат Италия. 

“Сънародниците ни могат да напускат Италия. От вторник вечер обаче Словения затвори сухопътната си граница с държавата и това възпрепятства свободното излизане с автомобил в посока Словения и Хърватия”, заяви пред NOVA Тодор Стоянов.

През вчерашния ден, когато влязоха в сила крайните мерки, много българи са потърсили съдействие от посолството ни в Рим.

“Движението в града не е забранено, просто всеки от нас трябва да си налага самодисциплина. Препоръчва се да напускаме дома си само по спешни причи”, каза посланикът ни и обясни, че онези, които не спазват правилата, ще бъдат санкционирани.

“Движението наистина е ограничено, за това нашите сънародници трябва да попълят една декларация за това, защо пътуват и къде отиват. Тези ограничения са неизбежни с оглед на това, колко разпространена е заразата”, обяснява Стоянов.

Много българи продължават да искат да отидат на почивка в Италия, дори и сега, но посланикът ни е категоричен, че не е желателно страната да се посещава именно сега.

“Моментът не е най-подходящият. Не тръгвайте към Италия. Заведенията затварят след 6 часа, музеите са затворени, Ватиканските музеи, базиликата”, подчерта родният дипломат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *