Последна информация за мега обира в София! Вижте първи снимки

Бивш служител на инкасо фирмата, която снощи бе ограбена от маскирани нападатели в столичния квартал “Овча купе”, проговори за престъплението. Мъжът разкри, че това е държавен трезор и няма нищо странно тук да се движи инкасо автомобил. “Фирмата е под шапката на БНБ. Не знам какви експерти говорят глупости”, каза ексслужителят, пред камерата на Нова тв.

По думите му това си е център за размяна на пари и се охранява от частна фирма. “По наредба на БНБ нощно време не се прави инкасо дейност, именно поради риска от нападение. БНБ е описала в наредба, че е недопустимо да се прави такава дейност по това време не денонощието. Контролът е много слаб, трябва да се питат органите, които позволяват това да се случи”, коментира той, цитиран от Блиц.

“Охраната отпред си има зона и периметър. Когато дойде инкасо автомобил единият от тримата гардове трябва да е нащрек с оръжието си. Снощи охранителите са били двама, което пак означава, че не е спазена наредбата на БНБ. Нападателите наблюдават когато в една подобна фирма има неподготвени и невнимателни служители и атакува точно там”, завърши той.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *