Последна информация за състоянието на 14-г. момче, блъснато от кола на НСО

Състоянието на 14-годишното момче, което снощи беше блъснато от кола на НСО, остава тежко. Разследващите преглеждат записите от камерите в района.

Зад волана на служебната кола на НСО е младши-сержант с около 4 години стаж в системата. Извършвал е рутинен курс.

„Опитен, с много изминати километри, не е наказван. Той е изключително стриктен и съвестен служител”, обясни говорителят на НСО Веселин Нинов, цитиран от Нова тв.

Колата не е била част от кортеж, нито се е движила в специален режим на движение, категорични са от Националната служба за охрана.

„По данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила. Разследването вече се води от Военната прокуратура, защото те са компетентни по отношение на служителите на НСО”, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

14-годишното момче е настанено в Окръжна болница в София. То е стабилизирано, но все още е с опасност за живота.

„Момчето е в реанимация, има средна черепно-мозъчна травма, с мозъчен отток и по-тежка лицево – челюстна травма. То е с оток на гърдите и белия дроб, както и счупена ръка”. Това съобщи изп. директор на УМБАЛ „Св. Анна” д-р Славчо Близнаков.

Разследващите са иззели записи от камерите за видеонаблюдение в района. Разпитани са и очевидци на инцидента. Случката предизвика и политическия коментер на премиера Бойко Борисов в Брюксел.

„НСО е пряко подчинена на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите хора. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информират обществеността”, посочи Борисов.

Предстои назначаването на автотехническа експертиза, която ще установи кой е виновен за катастрофата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *