Последна информация за състоянието на ранените в зловещата катастрофа край Лесово

Трагедия на пътя край Лесово, в която трима души загинаха на място, а 16 бяха ранени, след като автобус се вряза в тир. Две жени в изключително тежко състояние бяха транспортирани от ямболската болница с военния самолет „Спартан” до столицата.

Лекарите в „Пирогов” правят всичко възможно за живота им, но рискът остава, съобщи снощи при настаняването им здравният министър .

Нощта е преминала спокойно и за двете пострадали, съобщават от пресцентъра на „Пирогов”, цитирани от NOVA. И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на „Пирогов”.

Останалите ранени са настанени в Ямболската болница. Техният е брой е 9, те са настанени в три отделения.

„Двете пациентки, които са в „Реанимация”, са в тежко, но стабилно състояние. Надявам се нещата да се развият благоприятно за тях. Те са с политравми. На едната е преливана кръв.

Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в „Ортопедия”, предстоят им оперативни интервенции. Трима са в „Хирургично отделение”, те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата”, заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Той, заедно с директора, са били уведомени около 6 ч. сутринта за тежък инцидент с близо 20 ранени. Създадена е необходимата организация.

Около 9.30 ч. всички пострадали са били диагностицирани и хоспитализирани.

Минути след това е пристигнал и здравният министър, който е създал необходимата организация за транспортиране на двете спешни пациентки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *