Последният училищен звънец би за 136-имата зрелостници на Земеделската гимназия в Сандански

Със сълзи от радост и заради раздялата приключи последният учебен ден на Випуск 2021 от Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” в Сандански. Този път в ролята на водещи влязоха зрелостници от 6-те паралелки на 64-ия випуск на гимназията. Със запомнящи се думи се разделиха с директора Емил Терзийски, класните, учителите и съучениците. Посланието „голямо благодаря“ получиха учителите Гинка Дзимбова, Марияна Ризова, Антон Стоилов, Красимира Дукова.

„Дано септември да не се окаже май за нас, зрелостниците, ако не си вземем успешно матурите”, избраха като свое мото 12 „в“ клас с класен Красимира Дукова.

Директорът Е. Терзийски получи дъска за рязане на плодове с надпис „Паралелка готвач – 12 „д“ клас”, който е първият випуск по готварство. Зрелостниците от паралелка „Икономика“ под звуците на песента „Учителко любима“ прегърнаха в кръг обичаната им учителка Гинка Дзимбова. Тя се просълзи и им благодари за всичко.

За последно 136-имата зрелостници влязоха в класните си стаи и запечатаха на снимки раздялата си с училището. Учебните занятия за всички ученици приключиха по-рано, за да вземат участие в тържествената церемония по предаване на знамето. Най-изобретателен бе 12 „е” клас с класен ръководител Мариана Ризова. Всички 17 от паралелка „Монтьор“ са момчета. Те се появиха на тържеството, носейки автомобилна гума и облечени в работни гащеризони, и получиха бурни овации от всички ученици, учители и родители.

Абитуриентка от 12 „г” клас се обърна към класната си Марияна Гогова с думите: „Благодарим ти, мамо, че се грижи за нас като за свои деца, че изискваше от нас, че ни учеше да търсим смисъла на думите като признание, приятелство и помощ, и във всеки един от нас остави ярка следа”.

Класът с класен ръководител Антон Стоилов първо се обърна към директорът Е. Терзийски с „голямо благодаря”. „Беше ни трудно, беше ни забавно, но това време няма да го забравим!”.

Голямо благодаря и признание към класната Мишева бе отправено от 26-имата зрелостници. „Преди 5 години ние започнахме с 26 ученици и сега, в края, отново сме толкова. Това го дължим на вас, г-жо Мишева”, това каза водещата на 12 „б” клас.

С обща снимка приключи последният учебен ден на Випуск 2021 г. След тържествената церемония по раздялата зрелостниците с тъпани и зурни дефилираха по главната търговска улица в Сандански и бяха бурно аплодирани.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *