Последни жалби в РИК Перник: Техническо лице на комисия топи председателката, че е пияна

Техническо лице в секционна комисия в помощното училище на пернишкия квартал „Църква“ подаде жалба срещу председателя на СИК 45, че е в нетрезво състояние. РИК – Перник разгледала брожението и установила, че същото е подадено от оправомощено лице, при наличие на правен интерес, в законоустановения срок, поради което е допустима.

Назначена е била комисия, която да извърши проверка. При нея е констатирано, че жалбата е неоснователна и председателят на СИК не се намира в нетрезво състояние.

Още една жалба е оставена без уважение. Тя е от гражданка, която твърди,че  майка й е лишена от правото да гласува, тъй като  членовете на СИК не са я допуснали да й помогне  при гласуването и тя не може да упражни правото си на глас сама на машината.

След извършена проверка по телефона членовете на СИК дадоха подробни обяснения,относно създалата се ситуация, описана в жалбата. В секцията са влезли  жалбоподателката и нейната майка ,като жалбоподателката  е обяснила, че ще дава указания от разстояние, но е  взела картата, поставила я е в машината, която е възпроизвела разписка. След това по-младата жена изкрещяла публично: „Аз знам за кого гласува майка ми – за БСП“.  Това пък ядосало майката и тя скъсала бележката.

При така установената обстановка се установи, че членовете на СИК са действали адекватно, спазвайки  закона и са повикали органите на МВР да установят нарушението. Общо за деня в РИК – Перник са подадени 8 жалби. Само една от тях е основателна.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *