Последни новини за пострадалите българчета в Болоня, премиерът на Италия при тежко раненото момче в болницата

Татяна Кинджакова, директор на ПГМТ „Владимир Комаров” – Силистра и генералният консул в Милано Росен Руфев разкриха последни подробности за седемте пострадали деца при взрива на цистерна до летището в Болоня.

„Децата са добре, днес трите от общежитието ще отидат на превръзка, а другите три остават в болници – момчето с по-тежки наранявания е в Чезена, а други две в Болоня. Изгарянията им се дължат на взривната вълна, която е достигнала до децата и е обхванала широк периметър.

Децата са видяли дим, след това са чули избухване и съответно някои от тях са наранени, бягали са и са достигнали до общежитието, където веднага, след като ме уведомиха какво се е случило, ние започнахме да звъним на международни номера за Бърза помощ и на номерата, посочени на застраховките, заяви Татяна Кинджакова.

Относно разтопените джпанки на момчета, не се знае дали са се разтополи на краката му или ги е хвърло разтопени. Ходилата му са наранени, но оперативна намеса никой не препоръчал и не е необходима.

Децата разбраха, че животът е най-голямото благо, което може да бъде подарено на някого.

Никой от тях не говори за връщане в България, децата искат да си изкарат обучението в ИТ компания докрай.”

„Общежитието се намира на 500 метра от мястото на инцидента и това обяснява защо децата са пострадали Те, обаче се справят с травмите и са излезли от тежкия психологичеки шок, на който са били подложени, заяви Росен Руфев.

Има родители, които се свързаха с нас и искат да дойдат да видят децата. Очакваме днес или утре момчето в болницата в Чезена да бъде посетено от баща му и брат му. Според лекарите то ще остане под тяхно наблюдение 40 дни. Възможно е и други родители да пристигнат.

Италианският премиер Джузепе Конте лично се заинтересува какво е реалното състояние на децата, срещна се с момчето в Чезена и срещата им е преминала емоционално. Тази болница се смята за една от най-престижните в Италия.”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *