HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Последни разкрития! Ето кой уби Еля Дишли и я натъпка в куфар!

На територията на Рогатинская област, на дъното на езеро, полицията е открила куфар с труп на жена. По-късно тя е идентифицирана като студентката от България Еля Дишли. Това съобщава местното издание „Курс”, позовавайки се на началника на криминалната полиция Игор Бабюк, предава Пик.

Момичето е изчезнало още в края на май, но съобщението до полицията е дошло едва на 5 юни. Дишли е била регистрирана в хотела в Ивано-Франкивск към Медицинския университет. През последните 6 месеца обаче тя е живяла в дома на приятеля си Елдар от  Туркменистан, студент от същия университет.

В момента той е главният заподозрян, като дори му е повдигнато обвинение.

“Проблемът е, че се съобщава твърде късно. Не са открити доказателства за извършено престъпление в апартамента. Нямаше нейни предмети там, като дрехи, раница или други неща. Според гаджето й момичето злоупотребявало с алкохол и наркотици. Двамата си легнали, а на сутринта тя просто била изчезнала”, казват полицаите.

Според състуденти и съседи между Елдар и Еля често се стигало дори до бой. Същата вечер пък когато момичето изчезнало в апартамента имало купон, тя взимала наркотици което довело до поредния скандал.

В езерото на село Расвет пък бил намерен куфарът с трупа на Еля. След направената аутопсия се установило, че смъртта е насилствена, имала фрактури по ръцете и краката. Гаджето й е арестуван и отведен в полицията, като разследването продължава. Търсят и оръжието на убийството, уточняват още полицейските служители.

Според разследващите убиецът е имал съучастник, по техни предположения от същата компания. Той е помогнал да се вкара трупа в куфара, а след това се изхвърли в езерото.

За мотивите на убийството на полицаите предпочитат да не говорят, за да не навредят на разследването. Не дават и потвърждение, че Елдар е биел българката. „Момичето е високо, около 40-45 килограма и прилежно опаковано в куфара”, допълват на пресконференцията полицаите.

На въпрос защо предполагаемия убиец не е избягал от страната шефът на криминалистите отговоря: „Не знам на какво се е надявал”.

Припомняме, че Еля Дишли е от разградското село Езерче и е дъщеря на бившия депутат от ДПС през 90-те години Зия Дишли.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *