Последното преброяване сочи! ГЕРБ с преднина 67 стотни пред БСП в Перник

ГЕРБ е с преднина от 67 стотни пред БСП в Перник при 100% преброени бюлетини.21 539 избиратели или 34,50% са предпочели партията на Бойко Борисов, а за Коалиция за България – 21 123 или 33,83%.

Обединените патриоти печелят 4 909 гласа или  7,86%, а „Воля“ в Перник  3 134 гласа или 5,02%. Реформаторите, които на национално ниво остават под чертата, в Перник имат подкрепа от  3071 избиратели -4, 92%.

Красимир Велчев и Александър Александров са двамата мъже, които ще седнат в креслата на бъдещото Народно събрание в групата на ГЕРБ. Бившият областен управител на Перник д-р Александров е изскочил на второ място със събраните преференции, като по този начин изважда от следващия парламент бившата народна представителка от Перник Ирена Соколова. Александров е събрал 1728 гласове в своя полза. Трета остава зам.-кметицата на Радомир Любка Димитрова с 1491, която също изпреварва Соколова за която са гласували преференциално – 1479.

Водачът на пернишката листа на БСП Станислав Владимиров е третият депутат от 14 МИР Перник. Остава спорен въпросът кой ще е последният представител от Пернишко. Интригата е голяма, тъй като третият в листата на БСП Любомир Бонев също е изскочил с преференции над втората в листата Евдокия Асенова. Пернишкият предприемач Бонев има 1622 гласа, срещу 1174 на радомирката Асенова.

Очевидно всичко ще се реши в последната минута. Шансовете от партията на Корнелия Нинова да влезе още един мъж е също толкова голяма, колкото и последното място да заеме водачът на патриотите в Перник Георги Манев.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *