ПОСЛЕДСТВИЯТА СЛЕД ЕКШЪНА В ИХТИМАН! Замразиха правата на жестоко ударения в тунела П. Малинов, нападателят психично болен

Дисциплинарната комисия на зоналната централа в столицата изненадващо замрази правата на жестоко ударения в тунела на стадиона в Ихтиман бивш футболист на „Македонска слава“ и „Пирин“ Петър Малинов. Екснападателят е треньор на „Сливнишки герой“, но в протокола на двубоя е вписан като домакин. Наказателната рота му наложи забрана да изпълнява функции от името на клуба и отложи решението си по случая за понеделник. Екшънът се разигра след края на мача между тима от Сливница и домакините от „Ботев“. Малко преди края на срещата Малинов бе изгонен от съдията Петър Григоров за остра реакция срещу грубо нарушение на ексиграча на гостите в състава на съперниците Венцислав Гурков. В закрития подход към съблекалните обаче е атакуван от местен фен, който му вкарва с все сила юмрук в тила. Вследствие на удара потърпевшият залита, удря си главата в бетонната стена и губи съзнание. Оказана му е лекарска помощ в Спешно отделение в града, а няколко часа по-късно в „Пирогов“ установяват, че е получил комоцио. Изписан е през нощта с предписание за пълна почивка в домашни условия. Последствията ден по-късно са силна болка в главата и отток на черепа. Срещу извършителя на деянието няма да бъде повдигнато обвинение, тъй като бил психично болен.

От ръководството на „Героя“ излязоха с нарочна декларация. Тя гласи: „Изразяваме своето възмущение и осъждаме действията и агресията срещу служебни лица по време на двубоя с „Ботев“ /Ихтиман/, при който пострада треньорът ни Петър Малинов. Случилото се е изключително сериозен и опасен инцидент, при който психично болен се оказва необезпокояван в зона с ограничен достъп по време на спортно събитие, наранявайки тежко лице от спортно-техническия щаб на гостите. Апелираме за най-строго наказание за безотговорното отношение на допусналите да се случи този инцидент, както и за въдворяване на извършителя на нападението, както и за преразглеждане на процедурите и взимане на мерки за избягване на подобни грозни сцени в бъдеще, които могат да доведат и до фатални последици. В ръцете на извършителя можеше да има хладно оръжие, предмет, камък или друго, с което да нанесе удар с летален изход“.

МАРТИН СТОЙЧЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *